Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Soul
LELKI ISMERETEK

Műfaj: animációs, kaland, vígjáték, családi, fantasy, zenés
Rendező: Pete Docter
Hangok: Jamie Foxx, Tina Fey, Graham Norton, Rachel House
Stúdió: Pixar Animation Studios
Bemutató:
2020. December 25.
Játékidő:
100 perc
Bevétel:
$ 120,957,73
Kronológia
Előre (2020) <<>> Luca (2021)

2020-ban bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film, melyet a Pixar Animation Studios készített és a Walt Disney Pictures forgalmaz. Rendezője a kétszeres Oscar-díjas Pete Docter, a Szörny Rt., a Fel, és az Agymanók direktora. A film társrendezője Kemp Powers, a producere Dana Murray. A forgatókönyvet Docter eredeti ötlete nyomán ő maga, valamint Powers, Mike Jones és Tina Fey írták, utóbbi a film egyik főszereplőjének hangját is kölcsönzi. További szerepekben olyan színészek hallhatók, mint Jamie Foxx, Questlove, Daveed Diggs, és Phylicia Rashad. A film, műfaját tekintve, fantasyfilm és filmvígjáték.
Az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon is többször elhalasztották a bemutatást a koronavírus-járvány rohamos terjedése miatt. Amerikában 2020. december 25-én mutatta be a Disney+. Magyarországon 2021. június 3-án mutatják be a mozikban.

A film témája az élet nagy kérdései köré összpontosul: miért vagyunk itt a Földön? Honnan erednek a vágyaink és a szenvedélyeink? Mitől vagyunk önmagunk? A történet főszereplője egy középiskolai zenetanár, aki egész életében arra vágyott, hogy nagy dzsessz-zenész lehessen, ám mikor végre megkapja a nagy esélyt, hogy élő közönség előtt játszhasson, egy szerencsétlen baleset következtében a lelke elhagyja a testét, és egy olyan helyre kerül, ahol több száz hasonló lélek szemináriumi képzéseken vesz részt, mielőtt egy újszülött gyermek testébe kerülne. Annak érdekében, hogy visszajusson a saját testébe, Joe-nak szüksége van egy másik lélek segítségére, akit rá kell ébresztenie arra, hogy saját magának felfedezze, mi a földi élet igazi értelme...