Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Encanto
ENCANTO

Műfaj: animációs, kaland, vígjáték, családi, fantasy, musical
Rendező: Jared Bush, Byron Howard
Hangok: Stephanie Beatriz, María Cecilia Botero, John Leguizamo, Mauro Castillo
Stúdió: Walt Disney Animation Studios
Bemutató:
2021. November 24.
Játékidő:
109 perc
Bevétel:
$ 74,747,663
Kronológia
Raya és az utolsó sárkány (2021) <<>> Searcher Clade (2022)

2021-ben bemutatásra kerülő amerikai számítógépes animációs fantasy-filmvígjáték a Walt Disney Animation Studios gyártásában és a Walt Disney Studios Motion Pictures forgalmazásában. A stúdió 60. filmje Byron Howard és Jared Bush rendezésében, Charise Castro Smith társrendezésében. Producerek Clark Spencer és Yvett Merino, a dalokat pedig Lin-Manuel Miranda írta. A szinkronszerepekben Stephanie Beatriz, John Leguizamo, María Cecilia Botero, Diane Guerrero, Jessica Darrow, Angie Cepeda és Wilmer Valderrama hallható.
Az Encanto tervek szerint 2021. november 24-én kerül az Amerikai Egyesült Államok mozijaiba, Magyarországon egy nappal később, november 25-én mutatja be a Fórum Hungary.

Egy különleges családról szól, a Madrigalokról, akik rejtve élnek Kolumbia hegységeiben. Mágikus otthonuk egy nyüzsgő városkában található, a csodákkal és bűbájjal teli Encantóban. Encanto varázsa a család minden gyermekét egyéni tehetséggel áldotta meg, az emberfeletti erőtől a gyógyítóerőig – minden gyermeket, kivéve egyet, Mirabelt. Ám mikor Mirabel felfedezi, hogy Encanto varázsát veszély fenyegeti, úgy érzi, hogy ő, az átlagos Madrigal lehet kivételes családjának egyetlen reménye.

Kritika - A Rotten Tomatoes véleménygyűjtő webhelyen a 152 vélemény 90%-a pozitív, átlagos értékelése 7,5/10. A honlap kritikus konszenzus szól: „ Encanto „s környezetben, és kulturális szempontból is új Disney, de a végeredmény ugyanaz - varázslatos, gyönyörűen animált szórakozást nyújt az egész családnak.” A Metacritic , amely súlyozott átlagot használ , 38 kritikus alapján 100-ból 75 pontot adott a filmnek, ami "általában kedvező kritikákat" jelez. A CinemaScore által megkérdezett közönség az A+-tól F-ig terjedő skálán átlagosan "A"-t adott a filmnek, míg a PostTraknál. 88%-ban pozitív pontszámot adott, és 70%-uk azt mondta, hogy határozottan ajánlja.